România oferă avantaje decisive, în special ca locație pentru servicii de producție.

Niveluri salariale atractive

România este unul dintre cele mai prospere state din fostul bloc estic. Măsurile continue de sprijin din partea UE, precum și un sistem social bine dezvoltat asigură o satisfacție ridicată a populației active – menținând în același timp un nivel salarial foarte competitiv.

Stabilitate

În calitate de membru al UE, România are un aparat guvernamental stabil. Sistemul social românesc este foarte dezvoltat, iar șomajul este scăzut. Astfel, România este una dintre cele mai solide țări cu salarii mici și absolut fiabilă din punct de vedere al predictibilității.

Accesibilitate bună

România dispune de o infrastructură foarte bună, care a fost modernizată și extinsă continuu în ultimii ani. Mai multe aeroporturi și autostrăzi bine dezvoltate asigură o logistică fără probleme și o bună accesibilitate.

Nivel tehnologic ridicat

Datorită costurilor atractive ale forței de muncă, România a atras multe companii mari în ultimii ani. Acestea au contribuit nu numai la dezvoltarea infrastructurii și la un nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, ci și la un nivel ridicat de educație și la facilități moderne. Furnizorii le urmează pasul, permițând furnizarea completă de piese și ansambluri, chiar și de complexitate ridicată.